UE Sant Ildefons – CF Gavà: Nou any, noves il·lusions

Després de deixar enrere un 2018 per oblidar en tots els sentits, els gavanencs es desplacen a Sant Ildefons per intentar sumar els tres punts en un nou derbi del Baix Llobregat.

Marcos López és l’home clau al Gavà | Foto: Isaac Fandos

Diuen que l’inici d’un nou any també pot ser l’inici d’una nova vida, i això espera un depressiu Gavà que vol no haver d’enrecordar-se mai més del 2018 per intentar encarar amb optimisme els nous reptes que tindrà el club. Si alguna cosa positiva va deixar l’any anterior, va ser la ratxa de 4/5 partits sense perdre, tot i que en cap es va aconseguir sumar una victòria. És necessari, per tant, traduir tots aquests empats en partits de tres punts.

El rei de l’empat. Cap equip suma més empats que el Gavà aquesta temporada, i és que la meitat dels partits dels blaugranes han acabat amb aquest resultat (8/16). Després de superar uns primers partits en el que semblava que la manca de gol era l’únic necessari per obtenir la victòria, en els últims tres matxs sembla que només falta tancar els partits (en tots tres ha arribat amb avantatge al quart d’hora final) perquè el Gavà trobi el camí de la victòria.

L’equip vol tornar guanyar un partit | Foto: Isaac Fandos

Durant la present setmana les oficines del club han fet fum intentant incorporar noves cares a l’equip, actualment amb una curta plantilla que no li permet gaudir de tots els jugadors que Serrano voldria. Tot i els intents, cap de les operacions hi ha quallat, i el cos tècnic haurà d’esperar a la setmana vinent per a gaudir de nous jugadors amb la samarreta blaugrana. Durant la setmana, això si, el club ha pogut anunciar definitivament el nou càrrec de Marcos López, que passarà a ser també director general del club, posició que no superposa cap de les actuals que tenia l’organigrama blaugrana i que combinarà amb la seva funció com a jugador i capità.

A la prèvia del partit, el míster José Manuel Serrano opinava així del pròxim rival dels blaugranes: «Aquesta setmana és clau guanyar. Acabar la primera volta amb els tres punts és molt necessari, i espero poder aconseguir-ho abans d’arrancar el difícil inici de la segona. Quant al rival, és un equip que juga de forma molt dinàmica, que apreta molt i que ens posarà les coses molt difícils».

Serrano vol tocar la clau per afavorir l’equip | Foto: Isaac Fandos

Pel que fa als possibles fitxatges, Serrano també expressava la seva opinió: «Estem treballant per intentar portar nous jugadors, i hi ha coses pendents per poder incorporar-los. Estem justos de jugadors i per completar la convocatòria hauré de convocar un juvenil. Tot i això són garanties de sobres per anar a Sant Ildefons amb plena confiança».

Per desplaçar-se a Sant Ildefons, el Gavà no podrà comptar amb Junior per motius personals, i Espi per sanció, a més de Miki i Marc González per lesions de llarga durada. Pau Mañé serà dubte fins a última hora, mentre que Rubén tornarà a estar disponible.

El rival: UE Sant Ildefons

Pocs equips són tan coneguts per l’equip de Serrano com aquest Sant Ildefons. Un habitual a la categoria que està, en una mesura notable, farcit de ex-gavanencs. Concretament són fins a 7 els jugadors que han passat per la disciplina blaugrana i que actualment militen a l’equip de Cornellà: Cristian Mulero, Cristian Fabra, Ricardo Tinoco, Albert Arnalot, Adri Ruiz,Iker LatreYounes i Ferran Alabau.

Alabau amb la samarreta blaugrana | Foto: Havok Gavà

Amb tots aquests homes, el Sant Ildefons està quallant una temporada més que decent, complint de moment el seu objectiu de salvar la categoria. Pel que respecta als gols, es preveu un partit bonic, donat que l’equip local avantatge en 6 gols les dues caselles gavanenques (tant a favor, com en contra).

Pel que fa als precedents, Sant Ildefons i Gavà mai s’han enfrontat sota aquestes denominacions. Sí que és cert que els gavanencs es van enfrontar a l’antic Sant Ildefons Satélite dos cops, totes dues amb victòries blaugranes (l’última de forma contundent per 0-4). (Dades de Havok Gavà).