UE Sant Ildefons 2-4 CF Gavà: Honorant la història

Els blaugranes celebren el seu centenari guanyant per 2 a 4 en un partit boig

El capità, definició d’amor a l’escut | Foto: Laia Inés

Era dia de celebracions i calia guanyar perquè la festa fos completa. Després de vint-i-cinc minuts d’efectivitat màxima, amb 0-3 al marcador (Quiles en dues ocasions i Pandiani), el partit ha entrat en un parany estrany. Tot i jugar amb 10, i finalment amb 9, els locals han aconseguit reduir distàncies fins a col·locar-se 2-3, però Younes ha pogut sentenciar amb el quart abans del 90. Tres punts al sarró, i segona posició aconseguida.

Els blaugranes visitaven el camp del Sant Ildefons avisats de la complicació d’aquest. Només dues setmanes enrere, el líder Vilanova va caure per 3-2. Tot i un petit ensurt de Dowi en forma de mareig al cap de deu minuts de partit, res ha fet variar la tranquil·litat d’un equip blaugrana que ha sortit confiat de les seves possibilitats. Abans del quart d’hora de partit, Quiles aprofitava una falta escorada per inaugurar el marcador i petonejar l’escut. El seu estimat club fa 100 anys.

Quiles celebra el 0-2 | Foto: Laia Inés

Només passava un minut del primer gol i el capità ha volgut fer un altre regal als gavanencs. Jugada individual des de l’esquerra cap al centre, retall al seu marcador i rosca al segon pal. La marca de la casa de Quiles, per a celebrar el centenari de la millor forma possible.

El partit semblava que s’encarava molt aviat, i tot i que els locals l’han tinguda amb una mitja volea de Jonathan que s’ha trobat amb el pal, el Gavà ha volgut fer més mal. Després d’una combinació exquisida per l’esquerra, Bertus ha trobat a Pandiani a la frontal, i aquest ha engaltat un cacau que ha picat en el travesser abans d’entrar per a signar el tercer. Vint-i-dos minuts de partit i vendaval gavanenc.

Axel Pandiani celebra el 0-3 | Foto: Laia Inés

Abans del descans els blaugranes encara podrien haver marcat el quart. Especialment clara ha estat una centrada mil·limètrica de Quiles, avui especialment dolç amb la pilota, que Joan Vázquez ha caçat a l’interior de la petita, però no l’ha pogut dirigir lluny de l’abast d’Arnau. Per part local, poc més que una falta de Gibernau que blocava amb facilitat Pau López.

Ningú dels presents podia imaginar, un cop vista la primera meitat, com ha estat la segona. Des del primer minut de la represa, els locals han sortit revolucionadíssims, fet que els ha permès entrar en el partit amb els dos gols, però que també els ha penalitzat amb les dues expulsions, que podrien haver estat fins a tres o quatre.

Fabra ha acabat el partit amb el braçal de capità | Foto: Laia Inés

Joan Vázquez, amb una gran acció individual, i Xavi Grau, amb un xut amb l’exterior, ho han intentat pel Gavà, però ha estat Avilés qui ha trobat el premi del gol pels locals. Després que Pozzo perdonés davant de Pau, el jove davanter del Sani ha enganxat una pilota que venia botant per a superar amb una bona vaselina a Pau.

El partit ha començat a endurir-se especialment a partir de l’1-3 que ha ficat definitivament als locals en l’encontre. La lluita infatigable de Pol Gómez ha provocat la vermella de Jonathan quan ha aturat en clara falta al davanter, qui ja encarava la porteria local. Només deu minuts després, Toni també enfilava el camí de vestidors després d’etzibar un cop de colze a la cara de Younes.

Younes ha forçat la segona vermella i ha marcat el quart | Foto: Laia Inés

Els blaugranes trobaven l’espai per a matar el partit, però la definició no era la correcta. Over ho provava amb un xut que Arnau blocava en dos temps, el segon sobre la mateixa línia, i Younes no encertava a definir un contracop. Mentrestant els locals es podrien haver quedat amb 8 i amb 7, primer amb una entrada molt a destemps de Jarabo, i després amb una segona groga perdonada a Joan Valls.

S’encaraven els minuts finals sense matar el partit, més encara després d’una oportunitat meridional en la qual Younes i Abde no enviaven la pilota a dins, i en l’acció més estranya els locals han marcat el segon. Pilota directa d’Arnau que bota en camp gavanenc, Pau xoca amb Pozzo i el davanter aprofita la caiguda del porter per a marcar el gol.

Pau protesta l’acció del 2-3 | Foto: Laia Inés

 

Els homes de Jorge Sánchez no s’ho podien creure. Del 0-3 s’havia passat al 2-3 davant d’un equip amb 9. Els gavanencs volien sentenciar-ho com més aviat millor, però el partit s’havia complicat. Pol Gómez ha estat a punt de marcar el quart amb una rematada que llepava el pal, i finalment Younes aconseguia sentenciar-ho definint un contracop sota les cames d’Arnau. En el descompte, Younes i Pol han tingut un parell d’ocasions per a signar el cinquè, però la història ja estava honorada amb els tres punts.