UD Vista Alegre 1-0 CF Gavà: Sense fortuna

Els blaugranes cauen a Can Vinader amb un gol polèmic en l’únic remat a porteria dels locals en el partit

Xavi Grau marca Peralta | Foto: Laia Inés

No hi ha fortuna. És un tòpic com una casa de pagès, però és així: quan la pilota no vol entrar, no entra. I el Gavà va sortir a Can Vinader mirant-se al mirall sense poder desplegar-se del fantasma de l’Ascó, tot i que el tècnic Jorge Sánchez va fer una gran revolució introduint fins a 9 jugadors diferents de l’onze inicial. Encara que els blaugranes van merèixer més, un gol de Peñas al darrer quart d’hora, posterior a unes mans blaves, va decidir el matx.

Amb molts canvis a l’onze titular, només Pandiani i Xesc repetien, el Gavà va sortir decidit a esborrar-se la malastrugança del partit anterior. Precisament, els dos repetidors van ser els protagonistes de la primera acció de perill: Pandiani habilitava Xesc, però el davanter rematava massa creuat. Els locals replicaven de pressa amb una cursa de Chechu que Victor García desviava providencialment al segon pal.

 

El revolucionador onze de Jorge Sánchez a Can Vinader | Foto: Laia Inés

 

El partit s’enraria i s’enduria a parts iguals. El Gavà proposava sortir amb Xavi Grau com a pivot, mentre que el Vista esperava el contracop letal amb una línia de cinc molt endarrerida. Pandiani, dels més actius a la primera, va provar-ho amb un xut molt bombat que va picar a la part superior del travesser, i poc després Grau va haver d’anar a terra per aturar una internada de Peralta.

Tot podria haver canviat en el minut 26. Tomás colpejava amb el puny l’esfèric, i la pilota quedava morta per a que Abde, amb tot a favor xutés, però en última instància un defensor local pogués desviar la trajectòria. A l’últim quart d’hora de la primera part, va imperar el respecte: només Xavi Grau amb un colpeig des de la frontal i Peralta amb un xut amb l’esquerra, van inquietar el resultat en el marcador.

La segona meitat va iniciar-se amb un clar dominador. Els gavanencs van sortir a pel partit, més encara que a la primera meitat, i van tenir en els seus peus l’oportunitat de posar-se per davant. Abde assistia Xesc perquè el balear rematés fora des del punt de penal, Dom controlava dins l’àrea i enviava l’esfèric a les mans de Tomas, i la més clara: Contracop que condueix Abde, passada en profunditat a Xavi Grau i centrada que troba al ‘killer’ a l’interior de la petita, però Xesc l’envia amb l’interior del peu al pal esquerre.

El Gavà desaprofitava les seves millors ocasions mentre que el Vista Alegre resistia. Pandiani va gaudir de la darrera oportunitat clara amb un llançament amb la dreta que Tomas blocava en dos temps. A poc a poc, els locals començaven a veure que era el moment de tirar-se endavant, i ho van fer de forma definitiva: Galan no va trobar el remat de Peralta en posició favorable, i Faura va desaprofitar un remat tot sol des del punt de penal.

Finalment, quan bufaven nous vents i més apretaven els locals, va arribar l’acció definitòria. Jugada d’estratègia penjada a l’àrea gavanenca, cop amb les mans d’un jugador blau, els blaugranes protesten, i entre tant enrenou, Peñas introdueix la pilota dins de la xarxa. Evidentment, el gol va produir les múltiples protestes del Gavà, que es va emportar un parell de targetes grogues.

En els últims minuts, el Gavà ho va intentar amb més cor que joc, sense poder arribar amb claredat a l’àrea de Tomas, i cedint d’aquesta forma la segona derrota en tot just menys d’una setmana. Coses del futbol.