Juanjo Carricondo: «Volem jugar un futbol molt associatiu»

El nou entrenador del Gavà es va presentar amb una idea clara de joc, un futbol molt atractiu per a l’espectador

Juanjo Carricondo, nou entrenador, a La Bòbila amb la blaugrana | Foto: Laia Inés

Juanjo Carricondo, nou entrenador del Gavà, va tenir les seves primeres paraules com a tècnic de l’entitat, que aquesta temporada celebrarà els seus cent anys d’història. “Estic molt content de poder estar aquí i formar part de l’any del centenari. Estic molt il·lusionat, és la meva primera etapa com a entrenador i tinc moltes ganes d’implantar el nostre model i la nostra idea en aquest projecte”.

El tècnic té clar que el primer que s’ha de fer és formar una unió forta al vestidor: “En l’àmbit personal el que vull és formar un bon grup humà, i això és el que ens ha de portar a competir bé. A partir d’aquí, hem de fer una plantilla molt jove amb un pressupost molt ajustat. Igualment tenim una idea molt clara, amb un model molt definit, i això ens ha de portar a tenir bons resultats”. 

A l’àmbit futbolístic, Carricondo té una idea de joc molt definida: “El sistema per a mi no és gaire important, perquè només movent un sol jugador, tot varia. Tot i això, la idea base és un 4-3-3, amb un futbol molt associatiu en totes les línies. Volem jugar des del darrere, amb les línies juntes, i sempre que puguem pressionant a dalt. A partir d’aquí, ens adaptarem a jugadors, resultats, estats de forma…”, confessava l’entrenador.

Carricondo posa amb el seu segon entrenador, Albert Cazorla | Foto: Laia Inés

Pel que respecta als objectius, el cos tècnic vol anar pas a pas: “Nosaltres no tenim cap objectiu marcat. La meva idea és anar dia a dia, veure com s’adapten els jugadors I a partir d’aquí, veient els resultats, anirem posant objectius a curt termini. No ens posarem res a llarg termini, perquè no té sentit. Nosaltres hem de començar pels fonaments: que els jugadors entenguin el model i la idea, i si ho fan ràpid, gaudirem”.

Un dels aspectes claus per a l’entrenador és, sens dubte, la possibilitat de jugar a un estadi com La Bòbila: “Per a mi aquesta és una gran oportunitat. És un club que m’estimo, perquè ja vaig estar com a jugador i vaig estar molt bé. Per a mi La Bòbila és diferencial, jugar aquí… No hi ha un camp igual en tota Primera Catalana, i si m’apures a Catalunya fora d’Espanyol, Barça, Girona, Sabadell o Nàstic. Té unes dimensions perfectes pel que volem fer. El jugador s’ha de sentir professional jugant en aquest camp”. 

Finalment, pel que fa a la confecció de la plantilla, el tècnic ha declarat: “Tenim catorze jugadors confirmats. Ara ens agradaria tancar un altre 9 referència, i després al mig del camp busquem algun pivot i algun interior o mitjapunta. Per la resta, estic molt content, amb molta gent jove que segur que vindrà amb ganes, que coneixem, i que tenen qualitat. Això combinat amb els jugadors veterans que tenim ens donaran el que necessitem”, finalitzava Carricondo.