Juan Camilo Vázquez: «Vull igualar i millorar la gran feina d’aquest equip»

El nou tècnic blaugrana ha destacat la seva voluntat per intentar millorar el gran paper que deixa el seu predecessor aportant el seu matís.

Juan Camilo, al costat del seu cos tècnic | Foto: Isaac Fandos

L’entrenador de L’Hospitalet ha trepitjat per primer cop la gespa de La Bòbila amb la samarreta blaugrana. Ha estat acompanyat del seu cos tècnic, format pel seu segon (Juan Andrés Torres) i l’entrenador de porters (Adrià Rodríguez). El míster ha explicat, en la seva primera roda de premsa, com es va gestar la seva arribada: «Quan em reuneixo amb Marcos i Carrilo, em comenten el projecte que volen a mig-llarg termini i m’agrada molt. Em diuen que aquest any no hi ha urgència de pujar, però sí que volen posar unes bases sòlides amb un entrenador del meu perfil. Tenia ganes d’agafar un projecte que em deixés treballar i Gavà és una entitat històrica. Qualsevol entrenador que el truqués aquest equip hauria de dir que sí, amb aquest estadi i aquesta afició… La situació entenc que pot ser estranya, però per mi era una oportunitat irrefutable«.

Pel que respecta al seu coneixement sobre els blaugranes, Camilo ha declarat: «He seguit força al Gavà perquè és el grup que més conec, ja que l’he disputat durant molts anys. Fa poc vaig estar veient el partit entre Gavà i Santboià, que va ser un dissabte a la tarda, i l’any passat el vaig veure molt quan era analista de l’Andorra. La primera part de campionat del Gavà, a l’àmbit de punts sobretot, ha estat boníssima, especialment posant en context el seu pressupost. Crec que ara hem de donar continuïtat a aquesta dinàmica, i aportar el nostre matís per a millorar en tot el que puguem«.

Quant a la confecció de la plantilla, Camilo ha explicat que «en aquestes categories les plantilles mai estan tancades». Al marge d’això, el técnic ha volgut desenvolupar la seva idea: «També és cert que penso que aquesta és una bona plantilla, i els números ho demostren. Ara és massa d’hora per parlar de reforços, ja que vull treballar amb ells, estar en el dia a dia i veure’ls competir. Si veig alguna posició que podem reforçar, ho farem. Però, de moment, cal treballar amb aquest grup, que ha demostrat estar molt capacitat».

La idea de futbol del CF Gavà ha estat molt marcada en aquesta última temporada i mitja, definint-se per un joc de posessió. Camilo ha explicat com ha gestionat la seva trajectoria futbolística, i que espera que la gent vegi quan estigui a La Bòbila: «He jugat de totes les formes possibles. A la Selecció Catalana, amb el perfil de jugadores que teníem, érem un equip de futbol associatiu, el mateix que vam intentar practicar amb la Grama perquè els rivals ens regalaven la pilota… Però també és cert que quan he tingut millors resultats és quan he practicat un futbol de transicions, tenint un rigor defensiu gran, amb un alt nivell a pilota aturada i sent solidaris i treballadors. El que no penso fer és canviar el que ja s’està fent, perquè s’estan fent coses molt bé. Nosaltres donarem el nostre matís per intentar potenciar l’equip el màxim possible«.

Finalment, el nou entrenador també ha estat preguntat per si havia intercanviat algún missatge amb el seu predecessor: «No he pogut parlar amb Serrano. Mai he tingut relació amb ell, però evidentment que conec la seva trajectòria. El considero un gran entrenador que aquí havia fet una gran feina. A més, sóc conscient què és una persona molt estimada aquí a Gavà. El desitjo el millor en el futur, perquè sé que és una situació difícil que jo també he hagut de patir. Tant de bo nosaltres puguem igualar, i superar el que ha fet amb el Gavà», finalitzava Camilo.