Jorge Sánchez: «La clau és la solidaritat del grup»

El tècnic blaugrana s’ha mostrat molt satisfet amb la victòria en el retorn a la competició

Jorge Sánchez ordena a la defensa blaugrana | Foto: Laia Inés

Després de cinc mesos sense competir, els blaugranes han tornat a la competició i ho han fet de la millor manera possible: guanyant un derbi (0-2). El tècnic Jorge Sánchez valorava així el partit dels seus jugadors: «Ha sigut un partit molt difícil, no només per ser un derbi, sinó perquè també era contra un equip que t’exigeix moltíssim. Ells fan molta centrada lateral, arriben amb molta gent i són molt poderosos en aquest aspecte. Nosaltres crec que hem preparat bé el partit i l’hem sabut llegir en tot moment. 

L’entrenador ha explicat així l’inici boig de partit: «El 0-1 ha sigut un contraatac dels que a nosaltres ens agraden. Tenim molta velocitat al davant i som ràpids en les transicions. També és veritat que la jugada és després d’un penal en una errada que nosaltres cometem i no podem tenir-la; hem de millorar en aquest aspecte». A més, Jorge ha continuat: «Abans del descans hem tingut un parell d’oportunitats molt bones, especialment una de Ballesteros en una jugada d’estratègia. El més important és que hem sabut estar en un camp molt complicat i endur-nos els punts».

Jorge Sánchez després del gol de Xesc | Foto: Laia Inés

L’equip blaugrana ha sabut patir per aconseguir deixar la porteria a zero, fet que s’ha produït en dos dels primers tres partits: «La solidaritat del grup ha sigut clau. Des dels onze que han jugat, fins als que estaven a la banqueta i els de la grada donant suport. Tenim clar que això és un esport de grup i ho estem inculcant des del primer minut, més encara en aquesta temporada tan diferent on tothom ha de creure en el que fem».

Per acabar, el tècnic ha volgut destacar la versatilitat del seu equip: «Nosaltres estem fent molt bons entrenaments dedicats al tema del sistema tàctic i per poder incorporar diverses variants. Avui hem canviat a línia de tres al darrere, amb jugadors molt poderosos en el joc aeri, que en camps com aquest on et tiren enrere són molt importants. El nostre deure és saber adaptar-nos a totes les situacions possibles», finalitzava l’entrenador.