FC Martinenc 1-0 CF Gavà: Ensopegada per estrenar l’any

Els blaugranes, avui de blanc, cauen per la mínima en un partit marcat per la igualtat entre els dos conjunts.

Ferran intentant un xut llunyà | Foto: Isaac Fandos

És tan cert que les dinàmiques en el futbol actual influeixen molt, com que l’aturada nadalenca no ha beneficiat en res un Gavà que arribava llençat al Guinardó. Les dues victòries davant Almacelles i Santboià havien carregat de moral als blaugranes, però els dies de descans sembla que han desinflat un equip que avui no ha estat prou encertat com per vèncer a un dels aspirants a la zona alta.

Tot el contrari al que relatàvem és el que ha succeït en les files locals, un equip que venia de quatre jornades sense conèixer la victòria. Fruit d’aquesta trencada de dinàmiques, o pot ser sense que això hagi tingut res a veure, els dos equips han sortit al camp mostrant-se força respecte. No ha estat fins al minut 17 que els locals han portat veritable perill sobre la porteria d’Albert, en una jugada què hauria d’haver estat invalidada per falta sobre Lebrero, però que l’àrbitre ha deixat prosseguir.

Ràpidament els blaugranes han reaccionat amb una acció que Espi ha finalitzat amb l’esquerra molt desviat. Els gavanencs portaven la iniciativa del joc, mentre que els locals esperaven l’error que condemnés els de Serrano, fet que ha succeït en el minut 23. Una devolució errònia de Lebrero cap a Espi, ha iniciat un fulgurant contracop que ha rematat Iván García en boca de gol per inaugurar l’electrònic.

Marc Martínez ha defensat l’eix de la rereguardia | Foto: Isaac Fandos

El Martinenc podia haver doblat la diferència tot just després del gol, però el xut d’Iván García s’ha perdut prop del pal. Aquesta acció no ha estat més que un miratge, ja que el Gavà s’ha fet amo i senyor del joc durant l’últim quart d’hora de la primera part, tot i que la pressió alta dels locals i les reduïdes dimensions del Guinardó impossibilitaven el joc de combinació habitual. Tot i això, una ràpida triangulació entre Ferran i Adrián Pérez ha acabat amb centrada del segon que ha desviat un defensa quan Joan Vázquez ja estava amb la canya a punt. Encara abans del descans, un xut d’Adri Ruíz s’ha perdut per sobre del travesser.

A la represa tot podria haver canviat molt d’hora, ja que només passaven dos minuts quan Cabré ha botat una falta lateral que Marc Martínez, amb tot a favor, ha rematat fora. Els blaugranes volien l’empat, però amb el canvi de sistema a 4-2-4 han vist com l’equip es trencava els dos i les ocasions no arribaven. Albert ha hagut de posar-se el vestit de sant per salvar l’equip amb dues aturades miraculoses, fruit dels contracops locals amb un Gavà que intentava esgotar les seves opcions.

No ha sigut fins als darrers instants que el Gavà ha tingut opcions reals d’empatar, començant pel minut 88 amb una pilota que Óscar ha estat a centímetres de rematar quan estava sol davant Cócera. Encara que la més clara ha arribat al fil del 90, amb una gran aturada del porter local a xut de falta directa del reaparegut Quiles. En el servei de cantonada posterior, Cócera ha hagut de tornar a intervenir ficant la mà per desviar una pilota que Óscar hagués rematat tot sol al segon pal. Finalment, entre interrupcions i pèrdues de temps el Gavà ha acabat sense poder trobar el camí del gol i signant la primera derrota del 2020.