FC Ascó – CF Gavà: És la final

Els blaugranes disputen demà (17.00) el partit marcat amb vermell en el calendari 

Joan Vázquez al duel de la primera volta | Foto: Laia Inés

Primer contra tercer, o el que és el mateix: una final per l’ascens. Ascó i Gavà es donen cita al municipal de l’equip verd (dissabte, 17.00) en un partit que pot decidir les aspiracions dels dos equips, a manca de tres jornades per a la conclusió de la competició. El premi només està a la primera posició; només val guanyar.

Els blaugranes arriben al partit decisiu de l’any amb una ratxa de resultats immillorable. Són 16 punts aconseguits dels últims 18 en joc, una dinàmica que els ha permès anar escalant posicions fins a situar-se líder, amb 1 punt més que el Vilanova i 2 més que l’Ascó, tots dos equips amb un partit menys que els gavanencs.

L’equip vol tornar a sumar tres punts | Foto: Laia Inés

Vèncer seria clau, i molt probablement qui surti amb la victòria d’aquest partit esdevindrà el gran favorit per a l’ascens, juntament amb el Vilanova. En cas d’empatar, seria l’equip d’Agus Isabel qui ho tindria tot de cara, quan només mancarien nou punts en joc (sis pel Gavà, que encara li resta descansar en aquesta segona volta).

La gran dinàmica dels blaugranes s’ha solidificat en un conjunt que ha après com funciona la categoria. Els dies que estàs inspirat a dalt, has de marcar totes les que puguis (2-4 a Sant Ildefons). I quan no ho estàs, has de defensar la teva porteria com si hi anés la vida (0-1 a Vilanova). Un curs camaleònic per a un equip que ha sabut adaptar-se en el tram decisiu.

Els gols han estat una constant als darrers partits | Foto: Laia Inés

De cara al transcendental partit contra l’Ascó, Jorge Sánchez tindrà els dubtes de Younes, Pol i Lebrero, que no van poder estar contra el Viladecans per lesió.

 

El rival: FC Ascó

Si un rival està en dinàmica positiva, al marge dels blaugranes, aquests són els asconencs. En aquesta segona volta, els de Germàn Inglés (exjugador del Gavà), només han perdut un partit, la seva particular final contra el Vilanova (0-1). La resta de partits els compten per victòries (12 punts de 15 possibles).

De la mateixa forma que els blaugranes, els qui demà seran locals també afronten un partit molt crucial per l’ascens. En cas de victòria, deixarien els gavanencs a dos punts i amb un partit menys, el que deixaria els de Jorge Sánchez quasi sense opcions. Si fos al revés, una victòria blaugrana els col·locaria a cinc punts, i amb un partit més.

Adri Fernández, un dels perills dels asconencs | Foto: Laia Inés

Tot i que no és un objectiu primordial, el punt extra del goal-average entre els dos conjunts també està en joc. Els verds van guanyar per 3-5 a Gavà, i són l’equip amb millor goal-average general de la categoria (+14, pels +10 dels blaugranes). Per tant, sembla força complicat poder remuntar aquest aspecte.

El camp de l’Ascó ha estat últimament propiciatori pel Gavà, especialment en els darrers anys. En les últimes 6 visites, els blaugranes han aconseguit 3 victòries, 1 empat, i només 2 victòries locals (dades de Havok Gavà).