FC Alcarràs 1-1 CF Gavà: Empat que sap a poc

Els blaugranes marxen de terres lleidatanes amb la sensació d’haver-se deixat dos punts després d’una primera part per oblidar i una segona per emmarcar. 

Quiles superant un rival | Foto: Isaac Fandos

Dr. Jekill i Mr. Hyde. Com si es tractés del llibre de Robert Louis Stevenson, l’equip de Juan Camilo Vázquez va signar un matx amb dues cares clarament diferenciades: uns primers quaranta-cinc minuts de poc nivell (especialment els primers quinze, després va anar millorant) i una segona part que probablement és la millor que hem vist amb el tècnic gavanenc. Per desgràcia, la manca d’encert va acabar deixant el Gavà sense assolir la remuntada.

El partit va començar amb un ritme molt més alt per part dels locals que no pas dels blaugranes (de blanc a la seva visita a Alcarràs). En els primers set minuts, Albert ja havia hagut d’intervenir en tres ocasions per desviar els xuts dels lleidatans. La primera aproximació visitant va arribar tot just al quart d’hora, amb una rematada de cap de Joan Vázquez que es perdia massa creuada.

Dowi realitzant un canvi de joc | Foto: Isaac Fandos

Semblava que el Gavà començava a despertar, arribant amb assiduïtat a la zona de tres quarts, quan l’Alcarràs es va aprofitar d’una jugada desafortunada dels blaugranes. Marcos cedia l’esfèric enrere per Lebrero, qui recuperava la pilota llençant-se a terra però la seva passada cap a Albert quedava curta. Pere Galceran, aprofitant-se de la situació, retallava el porter local i signava el primer del partit.

El gol va acabar per esperonar del tot als blaugranes, que després de quinze minuts d’autèntic desastre, van començar a agafar les regnes del partit. Joan Vázquez va inaugurar el reguitzell d’ocasions amb una passada de la mort desviada per la defensa, i després van arribar fins a una multitud de jugades de perill: cop de cap de Marc González que marxa a la part superior de la xarxa, mà a mà que atura Adrià a Guille, i xuts de Joan Vázquez i Óscar que no trobaven el camí dels tres pals. Abans del descans, Albert va haver d’intervenir en una altra acció desafortunada en què Pere es va aprofitar per quedar-se sol davant el porter blaugrana, qui va haver de vestir-se de sant.

Cabré buscant a Ferran a l’espai | Foto: Isaac Fandos

La segona part va tenir poc o res a veure amb la primera, amb una intensitat molt més alta per part dels visitants, que van trobar el premi en la primera acció de perill: ara, acció embolicada de la defensa de l’Alcarràs, i el ‘killer’ Joan Vázquez li robava la cartera per definir al pal llarg davant la sortida d’Adrià. Partit igualat.

Amb la moral pujada pel gol de Vázquez, el Gavà va anar decidit a signar la remuntada. Guille va tenir dues internades que la defensa va poder resoldre en última instància, Quiles va enviar un córner directe al pal, i Óscar va rematar tres cops seguits (en només quatre minuts) en tres accions que podrien haver acabat dins. El gol semblava qüestió de temps, però el Gavà no va saber materialitzar-lo quan ho tenia més a prop.

Áxel Pandiani va debutar amb el Gavà | Foto: Isaac Fandos

En una transició ràpida, l’Alcarràs va trobar la seva única oportunitat de la segona ocasió però molt clara: centrada des de la dreta, i rematada d’Edu Raya que enviava al pal i en el rebuig, des del terra i tot just a la línia de gol, l’enviava per sobre del travesser. Replicant, Joan Vázquez va tenir un mà a mà faltant cinc minuts que Adrià va poder desviar amb una aturada providencial.

 

En els últims minuts, Camilo va reactivar l’equip fent debutar Áxel Pandiani i Gualdo, però no va ser suficient. Una combinació entre tots dos va acabar amb un xut de Pandiani a les mans d’Adrià. Abans dels tres xiulets, Cabré també va tenir la seva amb una rematada de volea que va sortir fora.