El C.F. Gavà és un club de futbol fundat a la dècada dels anys 1920 a la ciutat de Gavà. Tot i els estudis fets sobre la seva fundació, encara no s’ha pogut demostrar exactament quin ha estat el seu any de naixement. El club podria haver nascut tant l’any 1922, com defensen els que creuen que el F.C. Gavà va ser el continuador del Athletic Gavà Football Club, com el 1928 els que creuen que els dos clubs no tenen relació.
Segons Josep Campmany (2009:22), el club va néixer l’any 1928, amb gent fonamentalment nova, sense connexió amb l’Athletic Gavà Football Club. Aquest nou club va disputar el seu primer partit el 14 de desembre de 1928 amb motiu de la festa major de Sant Nicasi.
Tal com explica Josep Campany al seu llibre sobre la història del club, després de la Guerra Civil, l’any 1941, l’entitat es va veure obligada a canviar el seu nom pel de C.F. Gavà, ja que les autoritats franquistes van considerar que la seva estructura gramatical era poc ortodoxa en castellà. Durant aquests anys, l’equip va ser obligat a variar el seu uniforme tradicional blaugrana per un amb franges verd-i-blanques.
L’any 1991 arrenca l’etapa més reeixida de la història del club, de la mà de Joan Ródenas a la presidència i de Toni Llebaría a la banqueta de l’equip. L’equip aconsegueix batre el rècord espanyol d’ascensos consecutius, passant de Primera Regional Catalana a Segona Divisió B en només quatre anys. La temporada 1995-1996 suposaria la del debut del club a la Segona B i la de l’estrena del nou Estadi Municipal de La Bòbila, amb capacitat per a 2.500 persones.
La marxa definitiva de Joan Ródenas i de Toni Llebaría a mitjans dels 2000 suposaria el final de l’època més brillant del club. Amb el nou president Manuel Maniega, el club tornaria a la Segona Divisió B, però endeutaria en excés els seus comptes. L’any 2017, un grup de socis de l’entitat aconsegueixen apoderar-se del poder de l’entitat i obliguen el president Maniega a dimitir. En aquest moment es destapa un deute de més d’un milió d’euros, el que fa presagiar la desaparició del club. Tot i això, l’entrada d’un empresari gavanenc, Iván Carrillo, aconsegueix que el club continuï amb vida.