CF Gavà – UE Sant Ildefons: El repte del 2

Els blaugranes volen guanyar un partit que esdevé clau: seria el primer cop a la temporada que encadenarien 2 victòries consecutives i aconseguirien col·locar-se 2ns a la classificació

Quiles en l’últim Gavà-Sani | Foto: Isaac Fandos

Un altre cop, un altre derbi. El nou format de la Primera Catalana ens deixa amb molts rivals de proximitat màxima, i aquesta vegada el Gavà jugarà un partit contra un altre equip del Baix Llobregat. La visita del Sant Ildefons a La Bòbila podria significar la signatura dels blaugranes a la declaració oficial de lluitar per l’ascens.

Serà el tercer cop que gavanencs i cornellanencs intentaran jugar aquest partit. En primera instància, el matx es va haver de suspendre per un cas positiu a la plantilla blaugrana, i quan es va voler recuperar van ser els visitants els que van patir la mateixa circumstància. Esperem que a la tercera vagi la vençuda.

Adri Ruíz contra Younes, ara al Gavà | Foto: Isaac Fandos

En una competició tan curta, i amb tants pocs equips, com és la Primera Catalana d’enguany, vèncer i sumar tres punts esdevé clau. Els gavanencs encaren aquesta setmana de tres partits amb l’objectiu marcat d’intentar fer un 9/9 que els apropi definitivament al líder Vilanova.

La victòria del passat diumenge a l’Alumnes Obrers (0-1) ha estat un gran reforç positiu per a la moral de la plantilla. Vèncer al camp del líder, amb una solidesa defensiva que feia setmanes que no vèiem, ha de servir perquè el grup confiï definitivament en les opcions d’assolir les places de privilegi. El gol de Xavi Grau al minut 88 de partit a Vilanova ha de ser l’inici d’una setmana per aspirar a tot.

La victòria a Vilanova, clau per aspirar a tot | Foto: Laia Inés

Per contra, el preu que es va pagar per la victòria va ser molt alt. Les lesions de Lebrero, Dowi i Xesc, de diferent durada, se sumen a les de Joan Inés, Robert i Dominik, per la qual cosa el cos tècnic haurà de comptar amb fins a 6 lesionats, la majoria d’ells cabdals en la columna vertebral de l’equip.

De cara al partit contra el Sant Ildefons, com comentàvem anteriorment, Jorge no podrà tenir a la seva disposició a Joan Inés, Lebrero, Xesc i Robert, mentre que Dom i Dowi són dubte.

 

El rival: UE Sant Ildefons

No hi ha partit fàcil en aquesta categoria. Els jugadors i entrenadors del Gavà ho han anat repetint cada setmana, i igual que pocs comptaven amb la victòria del Gavà al camp d’un Vilanova imbatut, el pitjor que es podria fer en aquests moments és confiar-se davant la visita d’un Sant Ildefons que encara no sap el que és guanyar (sumarà tres punts en el partit en què El Catllar no es va presentar a Cornellà).

Com comentàvem, els d’Ivo Rodríguez encara no han guanyat cap partit aquesta temporada, però des de la represa de la competició han fet partits molts competits. De fet, han aconseguit empatar contra el Vista Alegre (0-0) i contra l’aspirant Viladecans (2-2).

Jarabo lluita per una pilota al Vista-Sani | Foto: Montse Avilés

La darrera setmana, els de Cornellà es van desplaçar fins a Sant Boi, on van caure per la mínima, calcant el resultat que havia obtingut el Gavà una setmana abans al Joan Baptista Milà (2-1). Per tant, caldrà estar amb tots els sentits activats per a la visita del Sant Ildefons a La Bòbila.

Pel que respecta a la plantilla, el ‘Sani’ ha tingut baixes importants durant el passat estiu, dues d’elles amb destí Gavà: Fabra i Younes. Durant aquesta setmana s’ha conegut la baixa d’Abde, ex del Martorell, i s’ha incorporat a Luis Pozzo, que ja havia jugat al Sant Ildefons, procedent de la Guineueta. A les seves files, Ivo compta amb dos jugadors que han vestit la samarreta del Gavà: Álvaro Tejada, ara lesionat, i Marc Gibernau, que va passar per la pedrera gavanenca.

Álvaro Tejada, ex del Gavà, ara al Sani | Foto: Havok Gavà

Pel que respecta als precedents, només hi ha hagut dos partits entre els dos equips a La Bòbila (temporades 18-19 i 19-20). Tots dos van acabar amb victòria blaugrana (1-0 i 5-2), amb una curiositat: l’actual central del Gavà, Christian Fabra, va acabar expulsat en els dos partits.