CF Gavà – FC Santboià: Tancar la temporada amb victòria

Els blaugranes volen acabar la temporada guanyant i, si és possible, tornar a la tercera posició

A la primera volta, victòria del Santboià (2-1) | Foto: Laia Inés

La derrota a Ascó va marcar la temporada blaugrana. Una campanya que apuntava a màxima qualificació, s’ha quedat en un notable (o notable alt). Sembla que, a causa de tenir-ho tan a prop, els ànims han minvat considerablement, però la temporada ha estat molt bona: un dels pressupostos més reduïts de la lliga, ha lluitat per l’ascens.

Els gavanencs, encara amb el sotrac emocional d’Ascó, i en menor mesura de Sant Carles de la Rapita, volen donar una bona imatge en el tancament de la competició. Acomiadar la lliga amb victòria, davant de l’afició blaugrana, és un objectiu que val la pena.

Els blaugranes volen tornar a guanyar | Foto: Laia Inés

El Gavà arribarà al partit amb la moral tocada, més encara després de caure a Sant Carles, en un partit marcat per l’eficàcia màxima dels locals davant de porteria (3-1). El partit, per tant, s’encara amb ràbia i serà el comiat per alguns dels jugadors davant de La Bòbila.

Un ull estarà també posat en El Catllar, que juga a casa contra el Vilanova. Els de Tarragona arriben després d’empatar contra el Santboià, i el Gavà necessita millorar (excepte si perden, no valdrà l’empat) el resultat del Vilanova si vol quedar tercer. És a dir, si els de Vilanova empaten, el Gavà haurà de guanyar. Hi ha dos punts de diferència entre els dos equips.

El Gavà vol avançar al Vilanova | Foto: Laia Inés

De cara al partit contra el Santboià, Jorge Sánchez no tindrà a Quiles per acumulació de targetes.

El rival: FC Santboià

Rival de finals ajustats a La Bòbila. Tots tenim encara en el record aquella última jornada en què Fran Orellana va decantar una salvació cap al costat blaugrana, en una matinal plena de nervis, patiment i goig. Enguany, el Santboià no s’hi juga res (només pot ser atrapat pel Vista Alegre) i el Gavà arribar a la tercera posició.

Si parlàvem abans del Vilanova, que va acomiadar aquesta setmana a Agus Isabel, quelcom similar succeïx a Sant Boi. El seu homòleg, Agustín Vacas, no renovarà pel conjunt vermell. Després de no poder lluitar per l’ascens, la direcció ha volgut iniciar un nou cicle.

La pilota aturada del Santboià, un perill | Foto: Laia Inés

En el partit de la primera volta, els de Sant Boi de Llobregat van superar el Gavà en un partit molt eficaç, marcat per la pilota aturada. De fet, així va arribar el seu primer gol, en un bon cop de cap de Gerard Rovira. A la segona, els blaugranes van fer-ho tot per a empatar, però el gol d’Axel Pandiani per a retallar distàncies va arribar massa tard.

Quant als precedents històrics, el Gavà només suma 2 victòries en les últimes 6 visites del Santboià a La Bòbila. Molt més propicia va ser l’època entre els 70 i els 80, quan els gavanencs van encadenar 8 triomfs consecutius (dades de Havok Gavà).