CF Gavà – CF Vilanova: Torna la competició!

Els blaugranes reben a un dels favorits a l’ascens al retorn del futbol oficial a La Bòbila.

El Vilanova torna a La Bòbila | Foto: Isaac Fandos

Pràcticament set mesos després d’aquell ja llunyà Gavà 0-0 Ascó, els blaugranes tornaran a disputar un partit oficial. Pel mig, una pandemia de la que encara no acabem de sortir, i una renovació profunda a la plantilla gavanenca. Això sí, els aficionats blaugranes encara no podran veure els seus nous jugadors; per protocol, marcat per l’Ajuntament de Gavà, no podran accedir a La Bòbila fins el proper partit.

Tal com remarcavem, seran moltes les novetats a l’onze que presentarà un Jorge Sánchez que s’estrenarà també en partit oficial com a entrenador gavanenc. Les continuitats de Lebrero, Víctor Márquez, Adrián Pérez, Robert, Pandiani, Joan Vázquez i Quiles (nou capità) són una de les millors noticies del llarg periode de fitxatges.

Víctor Márquez, una de les continuitats blaugranes | Foto: Havok

Un dels alicients del partit serà veure com s’ordenarà un Gavà que ha provat diverses disposicions tàctiques al llarg de la pretemporada. Des de l’habitual i esperat 4-2-3-1, passant per un 4-1-4-1 i un 4-3-3, fins al 3-4-2-1 de la passada setmana amb Ferran i Quiles amb plena llibertat de moviments a la mitjapunta. L’incògnita només té la ressolució al cap de Jorge Sánchez i el seu cos tècnic.

La pretemporada ha deixat bons números i moments de gran futbol per part dels blaugranes. Els gavanencs han disputat cinc partits, amb 2 victòries, 2 empats i 1 derrota. Les victòries van arribar en els dos primers compromisos, contra un Manlleu (0-2) aspirant a l’ascens del grup 1 i la Terlenka (2-3) de 2Cat. Els empats van ser contra el Prat de Segona B al Ciutat de Gavà (3-3), i al camp del Llefià (2-2). Finalment, la única derrota va arribar al partit contra la Grama de Tercera Divisió (0-1).

El Gavà va guanyar 0-2 a un dels favorits del grup 1, el Manlleu | Foto: Havok

Els números reflecteixen dos constants força marcades, tot i que les pretemporades normalment no tenen res a veure amb el primer partit oficial. La primera dada, al davant: a excepció del partit contra la Grama, el Gavà ha marcat en tots els partits dos o més gols. La segona, al darrere: a excepció del partit contra el Manlleu, els blaugranes sempre han encaixat. Deixar la porteria a zero serà una assignatura pendent que pot assegurar molts punts durant la temporada.

El tècnic blaugrana tindrà la baixa de Peque, mentre que Dominik i Víctor Márquez seran dubte fins a última hora.

 

El rival: CF Vilanova

Com dèiem al principi de la prèvia, un dels favorits a l’ascens obrirà el teló de La Bòbila a la temporada 20-21. En aquest cas, la gran continuitat de la plantilla vilanovina, sumada amb la de l’entrenador Agus Isabel, són tot una assegurança de cara a aquesta campanya.

A la plantilla de nivell que ja tenia el Vilanova la temporada passada, Agus Isabel ha estat capaç de sumar jugadors amb talent, alguns procedents de Tercera Divisió com l’ex Gavà Juvenil Luca Tremiño o el central Víctor Miranda. A la part ofensiva, ha recuperat gol amb la tornada del també ex Gavà Juvenil Ignasi Valldosera, i Edgar Doblas.

El Vilanova va tancar la pretemporada a Can Vinader | Foto: Fede Carrasco

Durant la pretemporada, els vilanovins han disputat cinc partits, els mateixos que els gavanencs. En el seu cas, els resultats han estat de dues victòries (0-7 vs. Roda Barà -2Cat- i 4-1 vs. Sants -3Div-) i de tres derrotes (1-2 vs. Espanyol Juvenil, 2-1 vs. Ribes -2Cat- i 3-2 vs. Vista Alegre -1Cat-). Per tant, un equip amb força similituts amb el Gavà: molt gol, però amb només una porteria a zero. El partit promet emocions fortes.

Pel que respecta als precedents, les visites recents del Vilanova han estat molt positives, especialment a nivell de resultats. A la tornada a 1Cat dels gavanencs, els blaugranes han aconseguit un empat (18-19) i una victòria (19-20), mentre que en el comput total històric sumen 17 victòries, 4 empats i 4 triomfs visitants, la darrera el 1991 (dades de Havok Gavà).