CF Gavà 1-0 FC Santboià: Cop d’efecte

Els blaugranes superen els veïns en el partit més complicat de la temporada i s’apropen a tres punts de la promoció.

Marcos lluita una pilota amb l’ex Gavà Ferri | Foto: Havok Gavà

No ha estat el millor espectacle futbolístic quant a joc, però l’entrega i la intensitat que han posat els dos conjunts sobre la gespa de La Bòbila ha estat suficient per oferir un gran partit. En les files gavanenques, només un canvi respecte a la temporada passada: Marc González, que avui ha fet un enorme partit, per Adrián Pérez.

El principi del matx ha estat molt dinàmic, amb els dos equips trepitjant àrea rival amb assiduïtat. Primer Ferran Roca s’ha internat per l’esquerra i Espi, providencial com sempre, ha hagut d’anar de pressa a tallar el xut de l’hàbil jugador visitant. El Gavà ha respòs ràpid: Adri Ruíz, amb dos xuts desviats, i Cabré, des del mig camp, han intentat cercar sense fortuna la porteria de Leva.

L’extrem Ruíz ha estat dels més actius en els blaugranes, i una cavalcada seva per la dreta, deixant enrere a tres jugadors visitants, ha acabat amb un servei al segon pal perquè Ferran aparegués lliure de marca i inaugurés el marcador.

La primera part ha acabat amb el Gavà replegat i buscant sortir al contracop, davant d’un Santboià que només ha pogut trobar perill amb un Ferran Roca que ha xutat a les mans d’un sempre atent Albert. La nota negativa ha estat en forma de targetes grogues, ja que tota la defensa ha acabat els primers quaranta-cinc minuts amb una cartolina.

La segona meitat ha tingut la mateixa tònica dominant que el final de la primera, amb un Santboià que dominava l’esfèric i un Gavà que defensava perfectament la seva porteria. Les oportunitats més clares han arribat al voltant dels deu minuts de la represa, primer amb un potent xut de Ferran que ha desviat amb problemes Leva, i per part visitant un golpeig de Kilian que no ha trobat porteria.

Els minuts han anat passant, i el Gavà aconseguia continuar defensant la seva àrea sense gaires problemes. Al contracop, el perill continuava: en una cavalcada de Ferran, els autors del gol s’han canviat els papers, però el servei de l’11 l’ha rematat en semierrada Adri Ruíz des del punt de penal.

Un dels moments claus podria haver estat quan faltaven dotze minuts pel final, amb una segona groga clamorosa per Joao que l’àrbitre l’ha perdonat. En els minuts finals, només ha estat qüestió de patir i resistir, amb el millor Gavà en defensa de la temporada, finalitzant amb la porteria a zero d’Albert i una victòria clau per reenganxar-se a la part capdavantera de la classificació.